منتدى هبهوبه وسلومه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى هبهوبه وسلومه

بنحبكم يا عضوتنا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 بطاطس بالكريمه جميله

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عاشقه دموشه ورغوده
Admin
عاشقه دموشه ورغوده


المساهمات : 298
تاريخ التسجيل : 13/08/2011
الموقع : ديومه اصل الابداع

بطاطس بالكريمه جميله Empty
مُساهمةموضوع: بطاطس بالكريمه جميله   بطاطس بالكريمه جميله Emptyالجمعة أغسطس 19, 2011 3:21 pm

(بطاطس بالكريمة )

نص كيلو بطاطس - نص كيلو حليب - 2 صفار بيضة - معلقة كبيرة زبدة
فص ثوم مهروس - بصلة مبشورة - نص كوب كريمة لبانى - ملح - فلفل - جبنو مبشورة
الطريقة:
اقشر البطاطس واقطعها حلقات رفيعة اتخن من الشيبس حاجة بسيطة
فى طبق فرن اضع الزبدة كلها فى الصينية وارصص شرائح البطاطس مثل الصورة
ارش على الوش الثوم والبصلة والملح والفلفل
اصب نص كمية الحليب على البطاطس ثم اضع صفار البيض على باقى كمية الحليب
واخلطهم مع بعض ثم اضع عليهم الكريمة اللبانى واخلط تانى كويس
ثم اصبهم على الصينية وارش الوجه كله بالجبنة المبشورة
ادخل الصينية الفرن على الرف اللى تحت علشان تغلى وتستوى
وبالهنا والشفا

===========================================

صينية الزرة الصفراء

4 وحدات (كيزان) زرة صفراء - طماطماية كبيرة - ملح- فلفل - فلفلة حمراء
جبنة اى نوع (شيدر او جودة الخ)- عيدان خشبية الخاصة بالشوى
اسلق الزرة صحيحة زى ماهى فى ماء وزرة ملح
اقطعها قطع متساوية ثم ارصصها واقفة فى الصينية
اقطع الطماطم شرائح واقطع الجبنة شرائح واقطع الفلفلة الحمراء شرائح
اضع فوق كل قطعه زرة شريحة طماطم وعليها شريحة جبنة وعليها شريحة فلفل
ثم انغز داخل كل قطعة زرة العصاية (الخلة) الخشب
ادخل الصينية الفرن لحد ماتسيح الجبنة
وبالهنا والشفا

============================================

اللازانيا



كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح
لحمة معصجة بالصلصة - بشاميل خفيف - جبنة مبشورة
الطريقة
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع
عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم
اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس
ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها
وتحتها اثناء الفرد
ثم اقطعها مربعات مثل شكل اللازانيا اللى بتشتريها ونسلقها فى ماء مغلى
وبعد ماتطلعيها من ماء السلق تطلعيها فى طبق فية ماء مثلج ومكعبات ثلج
ابدء فى عمل صينية اللازانيا
اضع فى الصينية طبقة لازانيا وفوقها طبقة عصاج ثم طبقة جبنة ثم طبقة طبقة لازانيا
ثم طبقة عصاج ثم بشاميل يغطى كل الصينية ثم طبقة جبنة وندخلها الفرن
لمدة حوالى ربع ساعة وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://heba-salma-love.yoo7.com
عاشقه دموشه ورغوده
Admin
عاشقه دموشه ورغوده


المساهمات : 298
تاريخ التسجيل : 13/08/2011
الموقع : ديومه اصل الابداع

بطاطس بالكريمه جميله Empty
مُساهمةموضوع: رد: بطاطس بالكريمه جميله   بطاطس بالكريمه جميله Emptyالثلاثاء سبتمبر 13, 2011 9:58 am

انتى الاروع يا عسل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://heba-salma-love.yoo7.com
قطر الندى

قطر الندى


المساهمات : 67
تاريخ التسجيل : 21/08/2011
العمر : 27
الموقع : مصر

بطاطس بالكريمه جميله Empty
مُساهمةموضوع: رد: بطاطس بالكريمه جميله   بطاطس بالكريمه جميله Emptyالثلاثاء سبتمبر 13, 2011 8:25 pm

شكرا يــــــــــا عسل

تسلمى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بطاطس بالكريمه جميله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صور اطباق حلوه جميله

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى هبهوبه وسلومه  :: المطبخ-
انتقل الى: